Remedii naturale pentru slăbit

Traducere google

da2cd1ae610e6e4c1d898a7552b7bbf8_M
Advertisements

 

da2cd1ae610e6e4c1d898a7552b7bbf8_M

Înainte de a prezenta cele mai cunoscute remedii naturale pentru slăbit de pe vremea bunicilor noastre, trebuie să ţinem seama de un lucru foarte important. În trecut, produsele industriale ocupau un loc extrem de restrâns în hrana oamenilor. De aceea, femeile erau nevoite să pregătească toate mesele zilei, de la micul dejun până la cină. În zilele noastre, hrana este foarte accesibilă: avem cereale gata preparate la micul dejun, alimente de tip fast-food în orice moment al zilei, produse gata preparate sau congelate în toate magazinele. Tentaţiile sunt mari, iar riscurile pentru siluetă şi sănătate pe măsură. Iată de ce principalul sfat pe care ar putea să ni-l ofere bunicile noastre este să revenim la obiceiul sănătos de a găti în casă tot ceea ce mâncăm şi pe cât posibil să folosim numai ingrediente naturale.

Sfaturile bunicii pentru slăbit: apă călduţă, oţet cu miere

Apa călduţă este cel mai simplu şi mai accesibil remediu pentru slăbit de pe vremea bunicii. În plus, este eficient şi nu are niciun efect secundar. Aştepările trebuie să fie însă realiste: nu slăbeşti dacă bei apă caldă, dar te ajută foarte mult dacă urmezi un program de slăbit. Este indicat să bei un pahar de apă călduţă, pe stomacul gol, în fiecare dimineaţa. Poţi folosi apă plată, apă de izvor sau chiar apă de la robinet, însă aceasta din urmă trebuie fiartă 3 minute şi apoi răcită până ajunge la aproximativ 30 de grade Celsius. Consumul de apă caldă înainte de micul dejun ajută la detoxifierea organismului, are efect depurativ şi facilitează lavajul gastro-intestinal. În apa caldă se pot adăuga şi câteva picături de suc de lămâie. Este o soluţie excelentă pentru ameliorarea tranzitului intestinal, facilitarea digestiei şi arderea grăsimilor. În acest scop, un pahar de apă cu lămâie este binevenit înaintea oricărei mese.

O alternativă la apa caldă este clasica reţetă de oţet de mere amestecat cu miere. Oţetul de mere este cunoscut din Antichitate pentru proprietatea sa de a tăia pofta de mâncare. În timp, s-a observat că acest remediu natural favorizează eliminarea toxinelor, are efect drenant şi uşurează digestia. Se prepară astfel: într-un pahar cu apă adăugaţi 2 linguriţe de oţet de mere (bio sau preparat artizanal) şi o linguriţă de miere. Amestecaţi şi beţi cu 30 de minute înainte de micul dejun. Atenţie! Oţetul este contraindicat persoanelor care suferă de hiperaciditate, gastrită sau ulcer. Aciditatea oţetului poate cauza probleme dentare, de aceea este indicat să vă spălaţi pe dinţi după administrarea preparatului. Nu Oricum este bine să cereţi sfatul medicului înainte de a începe cura cu oţet de mere şi respectaţi dozele recomandate.

Sfaturile bunicii pentru slăbit: scorţişoară, fenicul

Infuziile detoxifiante şi diuretice erau foarte apreciate în curele de slăbire de altădată, însă calităţile lor se păstrează şi astăzi şi merită încercate de oricine vrea să scape de kilogramele suplimentare.

Despre scorţişoară, un remediu contra diabetului care nu mai trebuie demonstrat, mai puţin se cunoaşte în prezent că ajută la arderea grăsimilor şi la reducerea poftei de dulce. Reţetă: într-o cană cu apă clocotită adăugaţi o lingură de scorţişoară sau două batoane de scorţişoară, lăsaţi la infuzat 10 minute. Se beau 3 căni de infuzie de scorţişoară pe zi, repartizate între mese.

Pentru persoanele care au retenţie de apă sau o digestie dificilă, infuzia de fenicul este remediul tradiţional, dar cu efecte dovedite în prezent. Reţetă: într-o cană sau un bol, turnaţi apă fiartă peste o lingură de seminţe de fenicul, zdrobite în prealabil. Lăsaţi la infuzat 10 minute. Beţi o ceaşcă de ceai de fenicul dimineaţa la micul dejun şi câte una după masa de prânz şi de seară.

 

Sursa: https://www.google.com/amp/s/adevarul.ro/amp/1_56092580f5eaafab2c162c5c

Advertisements

 

Advertisements